Vernetting

Vernetting


Met vernetting bedoelen wij eigenlijk een fijnmazig visnet dat zich over het hele oppervlak verspreidt. Vanwege de vernetting van de BIOnano zonnepaneel coating is het oppervlak vele malen gladder en kunnen de vuildeeltjes zich niet meer hechten op het oppervlak. Het oppervlak blijft wel “ademen”. De zonnepanelen blijven langer schoon vanwege het afparelende effect van de BIOano zonnepaneel coating. Een flinke regenbui is voldoende om de panelen volledig te ontdoen van vuil en aanslag. Dit betekent dat de energie-opbrengst van de zonnepanelen veel langer op hetzelfde niveau blijft.

 

Easy-to-Clean effect

Na verloop van tijd zal echter door de luchtvervuiling het effect minder worden maar dan is het schoonmaken van de zonnepanelen heel makkelijk, zonder toepassing van schuurmiddelen en zonder chemicaliën: het “Easy-To-Clean” effect.

 

Hydrofoob en oleofoob

BIOnano zonnepaneel coating is zeer hydrofoob en oleofoob, heeft sterke anti-hechting eigenschappen, is onzichtbaar, geurloos, is UV verkleuring vertragend, bestand tegen temperatuurschommelingen, dampdoorlatend (het sluit dus niet af) en het heeft een extreem duurzame werking.