Gevelreiniging

Innovatief, kostenbesparend en duurzaam in het coaten & plakken op alle materialen en ondergronden.


Gevelreiniging

Het is indrukwekkend hoe een gevel opnieuw straalt wanneer we vuil en aanslag verwijderen. De gevel blinkt opnieuw en het oorspronkelijke karakter komt volledig weer tot zijn recht. Toch heeft gevelreiniging niet louter een esthetische functie. Wanneer de gevel zodanig aangetast is dat deze zijn vochtwerende functie verliest, krijgt vocht vrij spel op uw binnenmuren. Door de gevel eerst te ;aten reinigen en daarna duurzaam te beschermen, herstellen we zijn vochtwerende functie. Tot slot creëert een grondige gevelreiniging een mooie meerwaarde voor uw woning.

Met gevelreiniging zorgen we ervoor dat uw gevel er weer als nieuw komt uit te ziet. Gevels krijgen dan ook heel wat te verduren. Mos, roet, kalk en algen zijn maar enkele van de vervuilingen die zich graag vastzetten op uw gevel.

Gelukkig zijn er verschillende reinigingsmethodes die ervoor zorgen dat de gevel weer gaat blinken als nooit tevoren.

  • Analyse: een correcte analyse is cruciaal. We moeten weten om welk type vervuiling het gaat. Mos verwijder je op een andere manier dan kalk of graffiti. Ook de ondergrond is van belang. Poreuze steensoorten zoals zandsteen kunnen geen agressieve behandelingen zoals chemisch reinigen of zandstralen aan.

  • Voorbereiding: We houden er rekening mee dat we alle ramen op correcte wijze afschermen (mocht dit nodig zijn) zodat deze niet aangetast worden tijdens de reiniging.

  • Complexiteit: elke gevel is uniek en vergt een andere aanpak. De juiste methode en producten kiezen is echt specialistenwerk. De reiniging moet bovendien zeer precies uitgevoerd worden.

  • Bereikbaarheid: is de gevel vele meters hoog, dan hebben we meer dan waarschijnlijk een hoogtewerker nodig. Dat kan een hoogwerker zijn of een (gevel)steiger.

  • Schade: kiezen bedrijven de verkeerde methode of producten, dan brengen ze onherroepelijk schade toe aan de gevel. Goedkoop wordt dan duurkoop als deze moet hersteld worden.

Om de exacte kostprijs van een gevelreiniging te bepalen is het onontbeerlijk een plaatselijk bezoek te brengen. Naast de totale oppervlakte van de gevel zijn er nog tal van andere factoren die een belangrijke rol spelen.

De bereikbaarheid van de woning heeft een grote impact op hoe snel de werken kunnen uitgevoerd worden. Hoge en/of gesloten gebouwen vergen vaak meer voorzorgen dan vrijstaande gebouwen. Ook wanneer de straat moet afgezet worden of als er vergunningen nodig zijn kunnen er extra kosten aangerekend worden, net als het huren van een hoogwerker en/of (gevel)steiger(s).

Tijdens de reinigingsbeurt kunnen beschadigingen aan het licht komen die eerst niet zichtbaar waren. Dit kan gaan over kapot voegwerk of beschadigde gevelstenen.

Bij een bezoek wordt steeds een inschatting gemaakt over de hardnekkigheid van de verontreiniging. Ondanks heel wat expertise is het niet altijd mogelijk exact in te schatten hoeveel werk het kost om de klus te klaren. Mocht de vervuiling hardnekkeriger zijn dan verwacht dan worden hier geen extra kosten voor aangerekend.

Chemisch reinigen

Bij hardnekkig vuil wordt vaak gekozen voor chemische reiniging. Hierbij wordt gebruikgemaakt van biologische en/of chemische middelen die afgestemd worden op de ondergrond zodat er geen schade aangebracht kan worden. Het is een effectieve en duurzame techniek die in korte tijd grote oppervlakken van gevels kan reinigen.

Prijs: Vanaf €18,- per vierkante meter
» Ontvang een prijs op maat

 

Zandstralen

Het zandstralen van gevels is een reinigingstechniek waarbij kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten worden. Het is een milieuvriendelijke manier om gevelstenen te reinigen en wordt vaak toegepast wanneer de gevel sterk vervuild is. Voor poreuze gevelmaterialen is zandstralen niet geschikt en kan men gebruikmaken van softblaastechnieken of toch chemisch te laten reinigen.

Prijs: Vanaf €12,- per vierkante meter
» Ontvang een prijs op maat

Vochtstralen

Een gevelreiniging met vochtstralen bestaat uit een combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Aangezien water veel zachter is dan zand zal het reinigen van de gevel veel zachter verlopen. Door de dikte van de korrels, verhoudingen en druksterkte aan te passen kan men de reinigingstechniek afstellen naargelang de baksteen of gevelbekleding.

Prijs: Vanaf €14,- per vierkante meter
» Ontvang een prijs op maat

Nevelstralen

Woon je in een historisch gebouw en moet de gevelreiniging voorzichtig aangepakt worden dan is nevelstralen de aangewezen methode. Deze techniek maakt gebruik van indirecte stralen die erg nauwkeurig in te stellen zijn naargelang de te reinigen gevel. Zo zal men verschillende korrelvormen gebruiken en ook de spuitmonden kunnen nauwkeurig aangepast worden. Voornamelijk toegepast bij renovatie.

Prijs: Vanaf €17,- per vierkante meter
» Ontvang een prijs op maat

 

Stoomreinigen

Bij stoomreiniging wordt de kracht van de reiniging niet bepaald door de druksterkte maar door de temperatuur van het water. Deze schommelt tussen de 100° en 150° Celsius. Aangezien er enkel water gebruikt wordt is stoomreinigen een goedkope manier van gevelreiniging. Als nadeel geldt dat deze techniek enkel toepasbaar is bij minder vervuilde gevels.

Prijs: Vanaf €9,- per vierkante meter
» Ontvang een prijs op maat