FAQ, Wat is nanotechnologie?


FAQ

Wat is nanotechnologie?
Nanotechnologie is een nieuw wetenschapsgebied dat zich bezighoudt met het beheersen van de materie bij dimensies tussen ongeveer 1 en 100 nanometer (nm). Wat nanotechnologie, die ook door wetenschappers nanowetenschap wordt genoemd, doet is het controleren en geleiden van de individuele deeltjes - atomen en moleculen, in plaats van het controleren van het materiaal zelf. Op deze schaal handelen de dingen die we denken te kennen en voor lief te nemen op een heel andere manier.

Wat is nanoschaal?
Nanoschaal is het dimensionale bereik van ongeveer 1 tot 100 nanometer (nm).

Wat is nanometer?
Een nanometer is een miljardste, oftewel 10-9 van de meter. Alleen al het voorvoegsel van de term "nano" heeft de betekenis van "een miljardste". Volgens het internationale systeem voor gewichtseenheden en meten is één nanometer 10-9 van de meter. Het wordt over het algemeen afgekort als "nm".

Wat zijn nanodeeltjes?
Nanodeeltjes - stukjes van een materiaal waarin alle drie de dimensies van het object zich binnen de nanoschaal bevinden.

Wat zijn nanobuizen?
Nanobuizen hebben een diameter in de nanoschaal, maar kunnen enkele honderden nanometers lang of zelfs langer zijn.

Wat zijn nanoplaten?
Nanoplaten hebben een dikte op nanoschaal, maar hun andere twee dimensies kunnen vrij groot zijn.

Hoe oud is de nanotechnologie?
Nanomaterialen worden al meer dan een millennium gebruikt. Ambachtslieden maken al in de Middeleeuwen wapens, decoraties, sieraden en glas in lood met nanoschaal structuren zonder zich te realiseren hoe de unieke eigenschappen van de materialen werken. Echter, nanotechnologie als wetenschap ontstond ongeveer 30 jaar geleden toen wetenschappers zich richtten op materialen op nanoschaal. Sinds het begin van de 21e eeuw richten steeds meer materiaalwetenschappers, ingenieurs, biologen, chemici en natuurkundigen zich op nanotechnologie, wat leidt tot een grote ontwikkeling in het vakgebied. Het was 2000 toen het Amerikaanse National Nanotechnology Initiative (NNI) werd opgericht om alle onderzoekers te ondersteunen en de verdere nanotechnologische vooruitgang te versnellen.

Waar wordt nanotechnologie vandaag de dag gebruikt?
Tegenwoordig wordt nanotechnologie op verschillende gebieden toegepast - geneeskunde, techniek, biologie, chemie, cosmetica, zelfs in de mode. De materialen op nanoschaal hebben heel andere eigenschappen dan de bekende. Dit maakt ze toepasbaar op elk aspect van de wetenschap.

Kunnen we het in ons dagelijks leven gebruiken?
We gebruiken de nanotechnologie al in ons dagelijks leven zonder dat we het weten. Veel cosmetische producten bevatten kleine nanodeeltjes die de algehele kwaliteit ervan verbeteren. Nanotechnologie is te vinden in onze kleding, auto's en zelfs keukenapparatuur!

 


aanbrengen coating, kosten aan poetsen, gladde oppervlakte, seaqueen antifouling, hout coating, finsulate antifouling wrap, gladde oppervlakken, schoon, vuil en waterafstotende, vuil afstotend, oppervlakken schoon te houden, antfouling aanbrengen, solar coating, nanotechnologie, heleboel tijd en kosten, vuilafstotend, waterafstotend, steen coating, wondermiddel, finsulate, geavanceerde nanotechnologie, seaking fouling release coating, zonnepanelen coating, lange tijd, vuil, nano vloeistof, vuil vloeistof,  seaking, vuilafstotend, nieuwe product, beter zicht, nano technologie, brandwerende coating, glas coating, antifouling, antifouling wrap, antimicrobiele coating, antibacteriele coating, speedgrade, lakegrade, seagrade, Finsulate antifouling wrap, finsulate