Voegen uithakken

Innovatief, kostenbesparend en duurzaam in het coaten & plakken op alle materialen en ondergronden.


Voegen uithakken

Heeft uw woning vieze en verbrokkelde voegen en zitten er stenen los? Om de gevel er weer mooi te laten uitzien kunnen wij de voegen uithakken en vervangen door nieuwe. Zo krijgt u weer een frisse en verzorgde gevel die bovendien beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Waarom voegen uithakken?

Het uithakken van voegen heeft een tweeledig doel. Ten eerste zal de gevel er na het uithakken van de voegen en het aanbrengen van nieuw voegwerk weer als nieuw uitzien. Het metselwerk en de voegen bepalen de gehele uitstraling van uw gevel. U hebt er dus alle belang bij dat deze er goed uitzien.

Ten tweede is de gevel na de voegwerken weer helemaal beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Bij beschadigd voegwerk kan vocht/regen namelijk makkelijker in de gevel dringen. Zeker in de winter kan dat voor problemen zorgen. Het binnengedrongen vocht kan dan bevriezen en uitzetten waardoor het heel wat schade kan toebrengen aan het metsel- en voegwerk. De voegen uithakken en vervangen zorgt ervoor dat er geen lekkages optreden en er geen stenen loskomen. De gevel (en dus de hele woning) wordt er weer een heel stuk duurzamer van.

Voegen uithakken: prijs

Voor voegen uithakken hanteert een gevelspecialist in de meeste gevallen een prijs per vierkante meter. Zeker wanneer het karwei relatief snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Zijn de voegen er erg slecht aan toe en moet hij veel voegen handmatig uithakken, dan is het ook mogelijk dat de specialist een prijs per uur aanrekent.

1. Voegen uithakken: vierkante meter prijs

Voor voegen uithakken ligt de prijs gemiddeld op €32,- per vierkante meter (incl. btw, reis- en materiaalkosten). Een rijtjeshuis heeft gemiddeld 60 m² aan gevel.

Reken daarvoor dus op een bedrag rond de €1950,- .

Uithakken voegen prijs: ± €32,- tot €45,- per m²
» Vraag vrijblijvend een prijs op maat aan via de offertepagina

2. Aanbrengen nieuwe voegen

Als je de voegen laat uithakken, moet je vanzelfsprekend ook nieuwe voegen laten plaatsen. In de meeste gevallen maakt een vakman een totaalprijs voor voegen uithakken én vervangen. Voor het voegen zelf kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €8 à €13 per vierkante meter.

Prijs opnieuw voegen: ± €12,- tot €130,- per m²
» Vraag vrijblijvend een prijs op maat aan via de offertepagina

Voegen uithakken: factoren die de prijs bepalen

Als je het uithakken van voegen aan een expert overlaat, zal hij daarvoor een prijs bepalen. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren.

Een belangrijke prijsbepalende factor voor het uithakken van voegwerk is de oppervlakte van de gevel. In principe is het zo dat hoe groter de oppervlakte, hoe duurder het uithakken van de voegen wordt. Doorgaans is de prijs per vierkante meter wel lager als je een grote oppervlakte laat behandelen dan wanneer je slechts een kleine oppervlakte aan voegen laat uithakken.

Een andere bepalende factor is de staat van het voegwerk. Hier geldt het principe dat hoe slechter de staat van het voegwerk is, hoe hoger de prijs wordt.

 

 

 

U wilt toch ook geholpen worden, Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op +31 (0)343- 234567 en +31 (0)647641068 of sales@nanoprofs.com

Hakhamers