Vochtbestrijding

Innovatief, kostenbesparend en duurzaam in het coaten & plakken op alle materialen en ondergronden.


Vochtbestrijding

Vochtplekken zijn slecht voor de gezondheid en uw woning. Vocht bestrijden is om deze reden belangrijk. Wij raden u echter aan om een vochtbestrijder in te schakelen voor het bestrijden van vochtproblemen in uw woning. 

Sommige muren laten vocht doordringen. In sommige gevallen gaat dit zo ver, dat het vocht aan de binnenkant van je woning zichtbaar is. Het gaat dan niet per se om oudere woningen, ook jongere woningen met bepaalde baksteensoorten kampen met vochtproblemen. Je herkent dit vochtprobleem als eerst aan de buitenkant van je muur: natte plekken, witte vlekken, loslatend voegwerk en barstende stenen.  

Meestal gaat het om de muur aan de regenzijde. Als het aan de binnenkant van je woning zichtbaar is, dan zie je vochtplekken op je muur. Omdat het probleem zich altijd boven grondwaterniveau afspeelt, zitten de vochtplekken altijd hoger op de muur.

Heeft u (over)last van een vochtprobleem, Vocht bestrijden is dan noodzakelijk om verdere problemen te voorkomen. 

 

Weetjes

 • Het gebruik van Electro-Osmotic Pulse systemen is niet nieuw. Het wordt ook toegepast voor het beschermen van betonnen constructies en van ondergrondse leidingen, alleen wordt hierbij geen gebruik gemaakt van draadloze systemen.

 • Als het vochtgehalte in een bakstenen muur (gemiddeld gewicht 1600 kg per m3) 1% is verhoogd, zit er grofweg 16 liter extra vocht in. Uitgaande van regulier maximaal 5% vochtpercentage, zit er in een muur met 15% vochtgehalte dus 160 liter extra vocht per m3. Dit is bij een  muur van 25 cm dikte 40 liter per m2 wandoppervlak.

 • Bij 12% vochtgehalte is de isolatiewaarde van de muur 20% lager.

 • Reeds in 1806 stelde professor Reuss al vast dat watermoleculen in een elektrisch veld richting –pool bewegen.

 • Des te kleiner de capillairen zijn, des te hoger kan het water er in opstijgen: in een capillair van 0,1 mm kan het water bijna 15 cm opstijgen!

 • Sinds 1935 bestaan er al patenten om muren droog te leggen met elektro-osmose.

 • Achterblijvende zouten die uitkristalliseren kunnen een drukkracht uitoefenen van wel 2 ton per cm².

 

 • Zo lossen wij doorslaand vocht op 

Doorslaand vocht is te verhelpen door de muur te impregneren. Specialisten behandelen de muur met een middel dat ervoor zorgt dat je muur voortaan bestand is tegen het doorslaan van vocht. Dit impregneermiddel vult namelijk de poriën van de buitenmuur, en vormt zo een beschermende interne verbinding diep in de steen.  

Doorslaand vocht valt niet te bestrijden als de gevel zeer beschadigd is of als er andere problemen met de gevel zijn.  

 • Opstijgend vocht bestrijden  

Als er geen of een slechte waterkering aanwezig is, dan werkt de muur als een spons en zuigt hij grondwater op. Vaak begint het probleem dan in de kelder of kruipruimte. Opstijgend vocht is te herkennen aan een hoge luchtvochtigheid in huis, behang of pleisterwerk dat loskomt, vochtplekken onderaan de muur, een muffe geur in de woning en/of afbladderende verf. Opstijgend vocht bestrijden is dan ook erg belangrijk. 

 • Zo lossen wij opstijgend vocht op 

Om opstijgend vocht te verhelpen, is het aan te raden de muur te injecteren met een vochtwerend product. Omdat het vochtprobleem vaak in de kelder begint, is het in sommige gevallen ook nodig de kelder af te laten dichten.  

 • Waarom een vochtbestrijder inschakelen

We raden u aan altijd een vochtbestrijder in te schakelen om de vochtproblemen te verhelpen, zodat het vakkundig gebeurt. Een vochtbestrijder kan de oorzaak van het vochtprobleem vaststellen d.m.v. diverse metingen te verrichten, onder handen nemen en uiteindelijk onschadelijk maken. 

Nanoprofs Holland is gespecialiseerd in het bestrijden van vochtproblemen. Naast het oplossen van vochtproblemen is het belangrijk dat wij de echte oorzaak van het vochtprobleem kunnen vaststellen. Hoewel vochtproblemen dan wel gelijkaardige gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn.  

Zo kunnen wij schimmels bestrijden, een gevel impregneren, muren injecteren maar ook betere gevelbekleding plaatsen. Zodra de oorzaak bekend is bij ons, zal het vochtprobleem in zijn geheel verholpen kunnen worden. Met een professionele en persoonlijke aanpak worden de werkzaamheden voor vochtbestrijding zorgvuldig uitgevoerd. 

Tip: als u het verhelpen van vochtproblemen te lang uitstelt, lopen de kosten enorm op. Daarnaast tast vocht uw gezondheid en die van uw woning aan, en zorgt het voor een minder comfortabele woonomgeving! Begin om deze reden niet te laat met vocht bestrijden en schakel daarom Nanoprofs Holland in.

 • Indicatie kosten van vochtbestrijding 

Het is lastig om de kosten van vochtbestrijding te bepalen als er geen diagnose is. Elk vochtprobleem heeft een eigen oorzaak en vereist een andere aanpak. De kosten van vochtbestrijding zijn sterk afhankelijk van de ernst van het vocht en de oppervlakte die behandeld dient te worden. 

 • Voor doorslaand vocht, oftewel je gevel laten reinigen en impregneren, Hiervoor wordt een prijs gehanteerd vanaf €16,- per m2 afhankelijk van de staat van de gevel.  

 • Voor opstijgend vocht kun je uitgaan van €100,- per strekkende meter, dus niet per m2.  

 • Voor het afdichten van een kelder, ligt het er vooral aan wat het probleem is en hoe we dit kunnen oplossen. 

Aan kelderdichting is het lastiger om een prijsindicatie te geven, omdat deze kosten veel variëren. Je kan er van uit gaan van een gemiddelde prijs van €135,- per m2