Schimmels in uw woning

Schimmels in uw woning,

kan dat? Het antwoord is: JA. Veel bewoners kampen met vochtproblemen en hebben schimmelklachten in de woning. Als schimmel niet goed wordt aangepakt, kan schimmel serieuze gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bepaalde schimmelsoorten in uw woning zijn extra slecht voor uw gezondheid.  

Ongeveer 20% van de woningen in Nederland heeft te kampen met schimmel- en vochtproblemen in de woning. Schimmel in uw woning heeft niet alleen nadelige gevolgen voor uw woning, maar ook voor uw lichaam. Wist u al dat mensen die te maken hebben met schimmel in uw woning 25% meer gezondheidsklachten ervaren? Schimmels concentreren zich vaak in de badkamer en keuken en ook op een vochtige slaapkamermuur of plafond. 

 

 

 

Schimmel in uw woning herkennen

Schimmels kunt u herkennen aan lelijke bruine of zwarte vlekken op muren, plafonds en de vloer. Soms zijn schimmels goed zichtbaar en is meteen duidelijk waar ze vandaan komen, in andere gevallen is dit lastiger te achterhalen. Veelvoorkomende signalen van schimmel zijn:
 • Zwarte puntjes op muren en plafonds in vochtige ruimtes
 • Vochtplekken en kringen op de muren
 • Afbladderend behang of bladderende verf
 • Constante condens op ramen en muren
 • Witte, harige aanslag
 • Grondachtige, muffe geur

 

Kan u ziek worden door schimmel?

Bijvoorbeeld zwarte schimmel kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zwarte schimmel plant zicht voort door sporen aan te maken die schadelijke stoffen, mycotoxinen, bevatten. Deze sporen komen in de lucht terecht en verspreiden zich door het uw woning. Wanneer mycotoxinen in contact komen met de huid, kunnen deze voor jeuk en een branderig gevoel van de huid zorgen. Klachten die worden veroorzaakt door schimmels en zijn divers van aard.

Mensen die gezondheidsklachten opgelopen hebben door schimmel in de woning ondervinden veelal volgende symptomen:

 • Last van allergische reacties

 • Vermoeidheid

 • Hoofdpijn en/of migraine

 • Verkoudheidsklachten

 • Hooikoortsklachten

 • Huiduitslag of irritaties zoals eczeem of jeuk

 • Longproblemen zoals veelvuldig hoesten

 • Astma

 • Chronische ontstekingen in de longen

Schimmels kunnen zorgen voor chronische rhinitis, wat neerkomt op vermoeidheid, hoesten, hoofdpijn, oogirritaties en door de neus spreken. Vermoedt u dat u ziek wordt door schimmel in uw woning? Onderneem dan actie 

Schimmel in uw woning verergert reuma klachten

Heeft u reuma? Pas dan zeker op voor schimmel in uw woning. Schimmel kan uw reumaklachten verergeren. Even voor de duidelijkheid: Schimmel in uw woning veroorzaakt geen reuma, maar kan de reumaklachten erger maken.

Schimmel in uw woning met jonge kinderen

Schimmel in uw woning is erg ongezond. Zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen, zwangere vrouwen of baby’s kan de invloed van schimmel op de gezondheid problematisch zijn. Dus heeft u last van schimmel in uw woning tijdens uw zwangerschap? Zorg dan zo snel mogelijk voor een oplossing. Een professioneel schimmel- en vochtonderzoek door een van onze adviseurs kan uitwijzen of er schimmelsporen in de lucht hangen en welke gezondheidsrisico’s u en de baby lopen.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat kinderen die opgroeien in een vochtige omgeving, op latere leeftijd een grotere kans hebben op gezondheidsklachten. Dan denken we bijvoorbeeld aan problemen aan de luchtwegen door schimmel of allergieën. Niet wat u voor ogen heeft voor uw jonge kind en zeker niet de start die u zich wenst voor uw baby. Neem dus meteen de juiste maatregelen als u last heeft van schimmel in uw woning met een baby of jonge kinderen. 

Onze ervaring met schimmel en vocht

Gebaseerd op jarenlange ervaring kunnen we stellen dat de meeste schimmelproblemen zich concentreren tot schimmel op de muur, onder het laminaat, op of in raamkozijnen. Het is dus belangrijk om schimmel tijdig aan te pakken en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Nadat wij ons schimmel- en vochtonderzoek verricht hebben weet u precies wat de oorzaak is van de schimmelvorming in uw woning en welke gezondheidsrisico’s hiermee gepaard gaan. Ook krijgt u informatie over de luchtvochtigheid in uw woning en een advies over de temperatuur in uw woning.

Schimmel op muur of andere plek in de woning?

Dus heeft u last van schimmel in huis of bent u zelfs ziek geworden door schimmel? Hoog tijd om de oorzaak van dit probleem aan te pakken! Schakel NanoProf's Holland in voor een professioneel schimmel- en vochtonderzoek en reken voor eens en altijd af met schimmel! Vraag een offerte aan via de offertebutton.