Wat is Finsulate®


DE OUDE MANIER OM UW SCHIP TE BESCHERMEN WAS,

Om de romp te bedekken met een sterke milieuvervuilende aangroeiwerende verf, die giftige stoffen bevat. Elk jaar of twee jaar uw boot uit het water halen om alle vervuilende en giftige aangroeiwerende verf te verwijderen(schuren wat in de natuur terecht komt) en vervolgens de romp opnieuw te bedekken met giftige aangroeiwerende verf.

Deze methode is ook niet erg efficiënt omdat de verven meestal niet lang meegaan en hun aangroeiwerende werking verzwakt wanneer het schip stil ligt.

 

DE NIEUWE MANIER OM UW SCHIP TE BESCHERMEN IS,

Door de romp te bedekken met Finsulate® aangroeiwerende folie/wrap. Finsulate antifouling folie/wrap is een 100% milieuvriendelijk alternatief voor alle giftige aangroeiwerende verf.

Kleine stekeltjes op het folie/wrap oppervlak voorkomen de aanhechting van algen, mosselen of andere biologische organismen.

De enige kans dat organismen zich zou kunnen gaan hechten, is aan de buitenkant van die kleine stekeltjes, maar van daaruit kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd met een spons of een borstel ook kan de boot-yacht-schip in het water blijven terwijl de verwijdering plaatsvind. En anders gewoon lekker gaan varen en genieten dan spoelt het eraf.

 

Finsulate® antifouling folie/wrap VOORDELEN

GEEN-giftige aangroeiwerende producten

Duurzaam & ecologisch verantwoord

Bespaart onderhoudstijd

Bespaart onderhoudskosten

Bespaart brandstof

Efficiënt

100% biologisch en wereldwijd gepatenteerd

BESTELPROCES

Omdat Finsulate een product is dat inclusief montage wordt aangeboden, werkt het bestellen iets anders dan u gewend bent met giftige antifoulingverf. 

U neemt contact op met NanoProf's Holland. U krijgt dan een paar vragen over het type schip, het vaargedrag en de dimensies van uw schip. Op basis hiervan kan een inschatting worden gemaakt van de kosten en de planning. 

VOORBEHANDELEN

Finsulate is een antifouling oplossing die voor minimaal 5 jaar gekozen wordt. Omdat we zeker willen zijn dat Finsulate u ook echt zo lang vaarplezier biedt, stellen wij wat extra eisen aan de ondergrond. Oude antifouling moet worden verwijderd en er moet 1 laag epoxy worden aangebracht. Daarna kan ons team aan de gang met het monteren van Finsulate antifouling folie/wrap. 

Indien u nog niet eerder antifouling heeft aangebracht, dan kan er direct op de gelcoat of bijvoorbeeld kaal aluminium worden geplakt.

ANTIFOULING MONTAGE

Het aanbrengen van Finsulate gebeurt door professionals. Dat kan een team van NanoProf's Holland zijn. In het bestelproces bespreken we al met u hoe we dit insteken.

VAREN MAAR...

Na het monteren van Finsulate  kunt u gelijk het water weer in, maar het is ook geen probleem om nog lange tijd op de kant te blijven. Finsulate droogt niet uit en is daardoor niet alleen prettig om minstens 5 jaar het water niet meer uit te hoeven komen. Het is ook geen probleem om ieder jaar in de winterstalling te staan.


Zowel zeil- als motorjachten worden behandeld met finsulate. Inmiddels hebben we wereldwijd jachten varen en zijn eigenaren ook na 5 jaar gebruik nog altijd tevreden.

Statische objecten zoals de fundering van offshore windturbines, maar ook bijvoorbeeld drijvende zonnepanelen, hebben ook sterk baat bij het gebruik van antifouling. Finsulate EL is het enige product dat de minimale levensduur van 20 jaar aankan.

In de beroepsvaart valt de keuze steeds vaker op Finsulate omdat Finsulate aantoonbaar brandstof bespaart, ook na 5 jaar. Zowel voor vrachtschepen als in de offshore wordt Finsulate gebruikt en ook in het ferry-segment lopen proeven voor toepassing..

CONTACT OPNEMEN

aanbrengen coating, kosten aan poetsen, gladde oppervlakte, seaqueen antifouling, hout coating, finsulate antifouling wrap, gladde oppervlakken, schoon, vuil en waterafstotende, vuil afstotend, oppervlakken schoon te houden, antfouling aanbrengen, solar coating, nanotechnologie, heleboel tijd en kosten, vuilafstotend, waterafstotend, steen coating, wondermiddel, finsulate, geavanceerde nanotechnologie, seaking fouling release coating, zonnepanelen coating, lange tijd, vuil, nano vloeistof, vuil vloeistof,  seaking, vuilafstotend, nieuwe product, beter zicht, nano technologie, brandwerende coating, glas coating, antifouling, antifouling wrap, antimicrobiele coating, antibacteriele coating