Finsulate Wrap "folie/antifouling", duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar

wij voorkomen voor u met onze bionano coatings, fouling release systems & Antimicrobiële coatings aantasting van aangroei, vervuiling, vocht, verkleuring & virussen. En zorgen wij ook voor schone lucht.


Finsulate wrap "Folie/Antifoulding " voor schone zeeen en gezond vaarwater


De aangroeiwerende bescherming van Finsulate® antifouling folie/wrap. De folie/wrap werkt als het schip beweegt of stil ligt en de duurzaamheid van minimaal 10 jaar met een garantie van 5 jaar betekent dit voor u dat u zeker bespaart op de jaarlijkse onderhoudskosten.
Finsulate wrap - is een 100% milieuvriendelijk alternatief voor alle giftige aangroeiwerende verf.

SCHONERE SCHEPEN, GEZONDERE ZEEEN EN GROENERE PLANEET.

Alle schepen in zee en zoet water moeten een aangroeiwerend product gebruiken om de romp te beschermen tegen de groei van biologische organismen, mosselen, kokerwormen en algen. Dit is de reden dat finsulate wrap noodzakelijk is voor uw boot.

Lees meer

Finsulate folie/wrap van NanoProfs

De finsulate folie/wrap van Nanoprof is “biodegradable”, dit betekent dat het geen schadelijke stoffen vrijlaat in de natuur. Dit is de reden dat de finsulate folie/wrap van Nanoprofs steeds populairder wordt.
Veel huidige bedrijven gebruiken antifoulingverven die giftige chemicaliën bevatten zoals koper, zink en zelfs tributyltin . Wanneer boten permanent aangemeerd liggen, breekt verf onvermijdelijk af in het water. Dit is slecht voor het milieu en een van de vele gevolgen is dat de giftige stoffen de voedselketen besmetten voordat ze op ons bord belanden.

 

Antifouling-verf moet eenmaal per jaar worden vervangen. Dit type bootbehandeling is zeer kostbaar en tijdrovend voor booteigenaren. Als het niet regelmatig wordt gedaan, is het niet langer effectief. Vervolgens moeten oude verven handmatig worden verwijderd door nog giftiger producten te gebruiken.

 

Als de boot permanent in zout water blijft, is niet gegarandeerd dat de aangroeiwerende behandeling 100% effectief zal zijn. Zeepokken en andere mariene groei zijn nog steeds te vinden op boten die een aangroeiwerende behandeling hebben ondergaan. Antifouling-verf is een permanent probleem voor booteigenaren en moet zo vaak mogelijk worden gecontroleerd.

Er zijn bijvoorbeeld momenteel geen beperkingen in Australië en Nieuw-Zeeland, maar antifouling kan de komende jaren mogelijk worden verboden. In sommige Europese landen en in Californië gelden momenteel antifouling-voorschriften. Daarom moet u alternatieven voor aangroeiwerende middelen overwegen die milieuvriendelijker zijn. Dit is de reden dat u uw finsulate folie/wrap bij Nanoprofs kunt bestellen.

Heeft u vragen over onze finsulate folie/wrap? Neem contact met ons op. 
Meer informatie?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op. 


FINSULATE® folie/wrap

Het gaat om een uitvinding die in 2014 de Dutch Innovation Award heeft gewonnen, in 2018 op de Hiswa werd uitgeroepen tot product van het jaar, en in juni dit jaar de European Inventor Award 2019 van het Europees Octrooibureau kreeg, in de categorie midden- en kleinbedrijf.

Het prijswinnende product heet Finsulate en is geen verf, maar een zelfklevende folie die als een ‘wrap’ op de romp van een schip wordt aangebracht. Hierdoor wordt het vaak “finsulate wrap” genoemd. Door de fijne vezelstructuur op het oppervlak verhindert deze de ongewenste aangroei, zonder de weerstand van het schip te verhogen.

Boat specifications
Model:
Powered by YachtDatabase.com