Bacteriën en horeca

Bacteriën/Virussen en horeca


Bacteriën/Virussen en horeca, zo blijf je ze de baas

Bacteriën/Virussen en Horeca is een lastig onderwerp. Niemand zit op ze te wachten, zeker niet als je in de horeca, wellness of zorg werkt. Ook al volg je je hygiëneplan tot in detail dan kan het nog zo zijn dat je regelmatig te hoge microbiologische waarden meet. 

 

Biofilm

Bacteriën/virussen zitten niet stil, ze kruipen bij elkaar en vormen samen een dikke plakkerige laag op oppervlaktes. Daar hechten ze zich aan vast. Hun samenleving noemen we een biofilm en als je niet oppast wordt het een horrorverhaal want de bacteriën/virussen die in een biofilm leven zijn beter bestand tegen traditionele reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Zolang ze onder hun plakkerige filmlaag blijven zitten is de ellende nog te overzien, maar zodra de laag openbreekt verspreiden de bacteriën zich snel. Dit leidt tot veiligheidsrisico’s, ziekten en vroegtijdig bederf van producten cq. uw kostbaarheden.

 

Schoonmaken: biofilm verwijderen

Om de bacteriën/virussen in een biofilm te verwijderen moeten we eerst de organische bovenlaag aanpakken. NanoProf's Holland werkt met biotechnologische reinigingsmiddelen op basis van enzymen. Deze enzymen (ook wel eiwitten genoemd) zorgen ervoor dat de biofilm afbreekt en dat de bacteriën/virussen gedood worden. Extra mooi is dat enzymen zonder problemen gebruikt kunnen worden op voedselcontactplaatsen.

Biotechnologische reinigingsmiddelen verwijderen de biofilm.

 

Beschermen: oppervlak onaantrekkelijk maken

Als we eenmaal alles gereinigd hebben is het slim om de oppervlaktes of andere kostbaarheden te beschermen. Dit doen we met antimicrobiële coatings. Deze coatings zorgen ervoor dat de aangroei van bacteriën/virussen aanzienlijk minder is, waardoor de kans op besmetting ook veel minder groot is. NanoProf's Holland heeft hiervoor effectieve producten waarbij het succes met concrete cijfers wordt aangetoond.

De antimicrobiële coating zorgt voor 100% bescherming.

 

Bacteriën/Virussen meten

Met onze meetapparatuur kunnen we binnen enkele minuten laten zien waar de bacteriën/virussen zich bevinden; en na behandeling...waar ze zich niet meer bevinden.

Bent u toe aan een omgeving met een acceptabel niveau van micro-organismen, neem dan contact met ons op.