NanoProfs » Antimicrobiele coatings » VFA Technology

VFA Solutions

Innovatief, kostenbesparend en duurzaam in het coaten & plakken  op alle materialen en ondergronden. b.v. "auto, boot, huis "


VFA TiOx-ACF Technologie

Waar is de VFA TiOx-ACF Technologie effectief tegen?

Voor specifieke filtratie van gassen en geuren is een speciale techniek ontwikkeld die enkel door VFA Solutions geleverd wordt: TiOx-ACF. Deze techniek is gebaseerd op een unieke combinatie van 3 bewezen en bekende technieken voor luchtreiniging, namelijk actieve kool, TiO2 en UV-straling.

 

 • Alle Vluchtige Organische Stoffen (VOC’s) met een kookpunt ≥ cyclohexaan brandstoffen, oplosmiddleen, toluene, xylene, etc.

 • GeurenB.v. productieprocessen, keuken, zweet van de mens, etc.

 • Selectieve gas- en geurreinigingVerwijderen van specifieke gassen en geuren 

De nieuwe VFA TiOx-ACF technologie biedt een aanzienlijke verbetering van de actieve kool werking, door het toepassen van speciaal gecoat actieve kool. Dit actiefkool is bedekt met een nano-TiOx laag. Door TiOx actieve kool met een UV-lichtbron te combineren ontstaan, naast adsorptie, nieuwe functionaliteiten: chemisorptie en een fotokatalytische werking. Deze functionaliteiten zorgen voor verbetering in de werking van de actieve kool tegen meer gassen en verlengt tevens de standtijd van de actieve kool zelf.

 • Minimaal 5 x langere standtijd dan industrieel actiekoolstof

 • Zeer hoge efficiëntie gas- en geurfiltratiegecombineerd met lage drukval

 • Effectief tegen microbiële agenten

 • Combinatie van gasfiltratie en microbiëledesinfectie

 • Inclusief ingebouwde UV-lamp

 • Speciaal cilinder ontwerp voor robuste bevestiging

 • Selectieve gas- en geurreiniging

 • Beschikbaar voor alle mogelijke capaciteiten

 • Lage luchtweerstand (drukval)

 • Brede keuze voor aansluitingdiameter, lengte en kg

 • Breed toepasbaar

 • Per stuk afneembaar

Hoe werkt de VFA TiOx-ACF Technologie?

Het TiOx-ACF absorbeert de schadelijke gassen en hinderlijke geuren en hecht dit aan het actieve kool. Door de fotokatalytische werking, worden de geabsorbeerde gassen daarna omgezet naar vriendelijkere componenten en water. Door de dubbele werking van de TiOx-ACF, wordt de actieve kool zelfreinigend en regenereerd tijdens de werking. Dit resulteert in een minimaal 5 x hogere levensduur (standtijd),  vergeleken met andere conventionele actieve kool filters.

De TiOx-ACF gas- en geur filters bestaat uit een bundel van coaxiaalvormige filters met een diameter van 200 mm (evt. 160 mm) en zijn 45 (evt. 60 cm) lang. Per filter betreft het maximale theoretische luchtdebiet 150-200 m³/uur. Voor de toepassing voor een hoog debiet dienen meerdere TiOx-ACF cilinders/inliners toegepast te worden. 

Gas specifiek 

Er zijn verschillende actieve kolen die elk verschillende gassen en geuren uit de lucht verwijderen. Als standaard service selecteert VFA daarom voor u het actieve kool dat geschikt is voor de verwijdering van de gassen en geuren die in uw faciliteit aanwezig zijn. Hierdoor bent u verzekert van de keuze voor het juiste actieve kool. Neem contact met ons op voor meer info.

Maak optimaal gebruik van VFA TiOx-ACF

Om het actieve kool materiaal te beschermen en de standtijd van de kool te verlengen, wordt met klem geadviseerd om voorafgaand aan gasadsorptie de stofdeeltjes uit de lucht te verwijderen. Dit wordt sterk geadviseerd bij het toepassen van elk kool materiaal. Een effectieve techniek hiervoor is de ASPRA elektrostatisch filtratie van VFA Solutions.

De ASPRA-producten verwijderen gevaarlijke en verontreinigende stoffen, zoals fijnstof PM10, PM2.5, ultra-fijnstof en nano-deeltjes, bacteriën, virussen, allergenen (bijvoorbeeld pollen), roet & diesel. Hierdoor zijn onder andere chronische ziekten, infectie-uitbraken en geurhinder te verminderen of te voorkomen.

De ASPRA is een revolutionaire toepassing voor luchtzuivering. Het systeem heeft een zeer hoge luchtzuiveringsefficiëntie (EU 10-12 – volgens NEN-EN 1822 norm), en nog met zeer lage drukval / weerstand voor de luchtstroom. Hierdoor heeft de ASPRA 40-80% minder drukval dan conventionele filters, en dus substantiële energiebesparing t.o.v. van klassieke filters.

De ASPRA is een modulair systeem met diverse modellen en toepassingsmogelijkheden. De ASPRA is beschikbaar in een aantal standaardmodellen, maar ook gemakkelijk aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. Hiermee worden oplossingen op maat aangeboden, zodat er een optimale oplossing gerealiseerd wordt.

De integratie van de ASPRA met de VFA TiOx-ACF resulteert in een ultieme combinatie van de meest belovende technieken. Deze technieken worden tevens sterk geadviseerd door de International WELL Building Standard.

VFA Solutions biedt u optimale luchtreiniging met een alles-in-1-systeem:

 • Ionisatie

 • Elektrostatische precipitatie / filtratie

 • UV-disinfectie

 • Adsorptie

 • Fotokatalytische oxidate

ASPRA verwijdert:


aanbrengen coating, kosten aan poetsen, gladde oppervlakte, seaqueen antifouling, hout coating, finsulate antifouling wrap, gladde oppervlakken, schoon, vuil en waterafstotende, vuil afstotend, oppervlakken schoon te houden, antfouling aanbrengen, solar coating, nanotechnologie, heleboel tijd en kosten, vuilafstotend, waterafstotend, steen coating, wondermiddel, finsulate, geavanceerde nanotechnologie, seaking fouling release coating, zonnepanelen coating, lange tijd, vuil, nano vloeistof, vuil vloeistof,  seaking, vuilafstotend, nieuwe product, beter zicht, nano technologie, brandwerende coating, glas coating, antifouling, antifouling wrap, antimicrobiele coating, antibacteriele coating