Vanwege de huidige omstandigheden als gevolg van het coronavirus zijn sommige pakketten daardoor langer onderweg. Wij vragen uw begrip hiervoor.

NanoProfs » Antifouling wrap » Award 2018-2019

INNOVATIE AWARD 2018-2019


Finsulate winnaar van de European Inventor Award 2019 sets op CHT-flocklijm


INNOVATIE AWARD 2018-2019

Antifouling Finsulate flock folie/wrap voor scheepsrompen

De natuur inspireerde de Nederlandse materiaalwetenschapper en uitvinder Dr. Rik Breur om met het briljante idee te komen om biofouling op schepen te voorkomen door middel van een geflockte oppervlaktestructuur.

Tot dusver wordt dit probleem doorgaans tegengegaan door het gebruik van aangroeiwerende verven die giftige zware metalen aan het water afgeven. Breur's Finsulate flock folie/wrap is echter een milieuvriendelijke, duurzame aanpak die nu wordt geëerd door het European Patent Office (EPO).

Met zijn stekelige structuur voorkomt het stroomden oppervlak de groei van algen, zeepokken en mosselen op scheepsrompen. Zo gebruiken zee-egels zo'n biologische verdediging om potentiële kolonisten af ​​te weren. 

CHT kon Breur ondersteunen bij het realiseren van zijn visie met een hoogwaardige vlokkenlijm uit het TUBVINYL assortiment. 

Opgenomen in TUBVINYL is de kudde volledig onschadelijk voor het milieu en zal jarenlang voldoen aan de extreme eisen op open zee. Door het oppervlak vrij te houden van biofouling worden de hydrodynamische prestaties verbeterd en het totale brandstofverbruik verlaagd. Bij de opgegeven marge is een besparing van 40% mogelijk. De omslachtige reiniging kan ook worden bespaard wanneer Finsulate flock folie/wrap op de rompen wordt aangebracht. Dr. med. De aanpak van Rik Breur is vanuit meerdere invalshoeken milieuvriendelijk.

De CHT Group is er trots op dat ze met de TUBVINYL-technologie een slimme bijdrage kan leveren aan dit innovatieve product.

 aanbrengen coating, kosten aan poetsen, gladde oppervlakte, seaqueen antifouling, hout coating, finsulate antifouling wrap, gladde oppervlakken, schoon, vuil en waterafstotende, vuil afstotend, oppervlakken schoon te houden, antfouling aanbrengen, solar coating, nanotechnologie, heleboel tijd en kosten, vuilafstotend, waterafstotend, steen coating, wondermiddel, finsulate, geavanceerde nanotechnologie, seaking fouling release coating, zonnepanelen coating, lange tijd, vuil, nano vloeistof, vuil vloeistof,  seaking, vuilafstotend, nieuwe product, beter zicht, nano technologie, brandwerende coating, glas coating, antifouling, antifouling wrap, antimicrobiele coating, antibacteriele coating, speedgrade, lakegrade, seagrade, Finsulate antifouling wrap, finsulate